Джерело: Об'єктивнО

У лікарнях м. Львова щоденно перебуває близько 1 тис. дітей віком до 18 років з різними хворобами. Серед них діти, що мають хронічні або важкі соматичні захворювання: лейкемію, цукровий діабет, бронхіальну астму, дитячий церебральний параліч та ін. Діти в лікарнях м. Львова отримують кваліфіковану медичну допомогу, проте їхній психоемоційний стан найчастіше залишається поза увагою медичного персоналу. У червні 2009 р. за підтримки управління соціального захисту Львівської міської ради стартував проект «Терапія сміхом в дитячих лікувальних установах м. Львова», який реалізовуватиме Благодійний Фонд «Доктор Клоун». Повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

Мета проекту: популяризація моделі терапії сміхом, шляхом поширення діяльності докторів-клоунів, в дитячих лікувальних установах м. Львова.

В Україні немає постійно діючої служби «терапевтів сміху», котра б займалася проблемою незадовільного психоемоційного стану дітей в лікарні. У м. Львові волонтери БФ «Доктор Клоун» працюють з червня 2009 р. і щотижня відвідують близько 150 хворих дітей. Під час візиту кожна дитина, окрім доброго настрою, отримує від доктора-клоуна маленькі подарунки: 2 цукерки («пігулки доброго настрою»), розмальовану іграшку з надувної кульки та клоунський носик.

До кінця 2009 року, а саме стільки триватиме проект, волонтери фонду планують охопити своєю увагою близько 4 тис. хворих дітей в трьох лікарнях м. Львова: Міській дитячій клінічній лікарні, Обласній дитячій спеціалізованій клінічній лікарні, Обласній дитячій клінічній лікарні «ОхМатДит».

«Позитивні емоції сприяють швидшому одужанню хворих дітей, тому діяльність «докторів-клоунів» є дуже корисною під час реабілітаційного курсу в лікарнях. У проекті буде задіяно близько 15-20 волонтерів, котрі щотижня відвідуватимуть хворих дітей в різних відділеннях лікарень. Також планується видання буклету та проведення презентацій в цих лікарнях, з метою інформування медичного персоналу про позитивний вплив сміхотерапії на процес одужання пацієнтів та важливість впровадження служби докторів-клоунів в лікувальні заклади», - розповіла під час брифінгу президент благодійного фонду «Доктор клоун» Уляна Мазепа.