Електричне таксі

Починаючи з серпня цього року японська компанія "Фудзі Таксі" почне перевозити пасажирів на нових автомобілях Mitsubishi i-MiEV, що працюють повністю на електриці.

Компанія розраховує підняти свій еко-імідж і залучити нових клієнтів. Очікується, що клієнтами компанії стануть свідомі люди, для яких важливими є проблеми навколишнього середовища. Тариф на послуги електричного таксі для пасажирів не буде відрізнятися від існуючого тарифу на звичайне таксі.

Автомобіль "i-MiEV" повністю працює на електриці. Він був розроблений на основі існуючого з 2006 року малолітражного автомобіля, і може заряджатися від звичайної домашньої розетки. Чотирнадцяти годин зарядки йому вистачить для того, щоб проїхати 160 кілометрів.

За розрахунками компанії, з огляду на те, що електромобіль у сім разів економніший за своїх бензинових побратимів, через п’ять років їй вдасться покрити початкові вкладення в його придбання.

Компанія "Фудзі Таксі", парк якої налічує 30 машин, розраховує, що з часом електромобілі складуть половину всіх її таксі. Ціна автомобіля Mitsubishi i-MiEV становить 4,6 мільйони єн (близько 49 тисяч доларів).

Посилання: