Великобританія запустить електрички

У Великобританії буде проведено не тільки модернізацію залізничних гілок, але також закупівлю електропоїздів та обладнання.

Ще остаточно невідомо, чи будуть модернізовані всі неелектрифіковані гілки країни. У 2009 році розпочнуться роботи на залізничних шляхах між Лондоном і Суонсі в Уельсі, а також між Ліверпулем і Манчестером.

Влада витратить 1,8 мільярда доларів на електрифікацію залізничних шляхів країни, повідомляє Reuters. За попередніми підрахунками, витрати на модернізацію окупляться через сорок років.

На думку влади, електрифікація залізничних гілок дозволить значно заощадити, витрачаючи менше коштів на обслуговування рухомого складу. Точна сума, яку вдасться заощадити, не називається. Поїздка з Лондона в Суонсі на електричці буде на 19 хвилин швидше, ніж на старому поїзді, а з Ліверпуля в Манчестер – на 15 хвилин швидше, уточнює The Financial Times.

Останній раз електрифікація залізничних шляхів у Великобританії проводилася в 1991 році. На сьогодні тільки третина залізниць країни працює на електриці, в той час як по більшості інших шляхів рухаються дизельні потяги.

Посилання: