Лікування в Туреччині набагато дешевше

У Туреччині лікування обходиться набагато дешевше, ніж у Європі. Щорічно в цю країну підлікуватися приїжджають 40 000 іноземців, що приносить країні дохід у 150 мільйонів доларів.

Людина, що приїжджає до Туреччини на лікування, витрачає в 12 разів більше грошей, ніж звичайний турист. У минулому році оздоровчий туризм приніс до бюджету країни 21.9 мільярдів доларів, а це 36 відсотків всіх туристичних доходів. До 2020 року Туреччина планує приймати щорічно 1 мільйон іноземних пацієнтів і отримувати за це 8 мільярдів доларів.

Туреччина пропонує не тільки дешеві послуги, але і новітні медичні технології, які, наприклад, значно обігнали Скандинавію, Балкани і Центральну Європу.

З початком економічної кризи зросла кількість пацієнтів із США. Американці, які втратили роботу і які втратили медичні страховки, відкрили для себе медицину Туреччини, яка пропонує лікування за розумними цінами. Приміром, якщо в Америці вартість кваліфікованого лікування зубів може доходити до 100 тисяч доларів, то в Туреччині аналогічні послуги обійдуться всього в 30 тисяч доларів.

Якщо американці вважають за краще лікуватися в лікарнях Стамбула, то південні міста країни, такі як Анталія, залучають жителів Близького Сходу. Багато пацієнтів приїжджає також з Казахстану та Ірану.