Швейцарське фольклорне свято відбудеться 23 серпня 2009 року

23 серпня 2009 р. в черговий раз відбудеться святкова зустріч професійних швейцарських музикантів, які вибрали в якості свого інструменту традиційний альпійський ріг.

Свято і змагання пройдуть в альпійському селищі Chüematte, розташованому над містом Interlaken на висоті 1700 метрів. Ось уже кілька років поспіль ця зустріч музикантів є найважливішою серед заходів подібного роду в Швейцарії і збирає велику кількість глядачів.

Майстри з’їжджаються з усіх куточків країни, щоб взяти участь у святі. Глядачі не залишаться байдужими до гри музикантів на чотириметрових альпійських ріжках. Також у програмі свята заплановані виступи йодлерів, пісні яких відомі своїми різкими переливами. Національний колорит доповнять показові виступи прапороносців.

Учасники демонструватимуть силу і спритність, виконуючи різні фігури національним прапором з коротким держаком і великим полотнищем. І, звичайно, всі гості та учасники свята зможуть підкріпитися, покуштувавши традиційні закуски і страви швейцарської кухні.

Концерт сурмачів і йодлерів розпочнеться о 10 годині 30 хвилин. А з 12 години глядачів розважатимуть фольклорні групи, і жоден гість не зможе утриматися від танцю. Спеціально для відвідувачів заходу буде організовано шатл від готелю Regina-Waldegg в містечку Waldegg (передмістя міста Interlaken) з 9 години ранку. А любителі активних прогулянок в Альпах зможуть дійти пішки до Chüematte за півтори години спеціальними пішохідними маршрутами від селищ Niederhorn і Vorsass.