У Бутані немає жодного жебрака

В одному гірському королівстві, під назвою Бутан, король має намір створити екологічну утопію, в якій проживають 600 000 підданих.
Через те, що Бутан так близько межує з Індією, його просто не помічали. Свою незалежність країна отримала в 1949 році. А в 1971 році Бутан став повноправним членом ООН.

У цій країні повністю заборонено палити, майже немає особистих автомобілів. Іноземним туристам псувати повітря сигаретним димом дозволяється, правда, перебування в країні для них обходиться як мінімум в $ 100 на день, а пересуватися без супроводу гіда і перекладача не рекомендується.

Бутан абсолютно безпечний, просто Його Величність 29-річний король Джигме Кхесар Намг'ял Вангчук (отримав чудову освіту в Європі та США) підозрює, що приїжджі можуть щось зіпсувати, зрубати дерево або вбити тварину. У Бутані діє закон, згідно з яким усі громадяни зобов’язані носити національний одяг. Перший телеканал з’явився в 1999-му році. Половина території країни – заповідник, в якому повністю заборонені мисливство та риболовля.

9-та стаття конституції Бутану говорить: мета уряду – щастя кожного громадянина. Запитання: "Щасливі ви?" – задають кожному жителю Бутану під час перепису населення. У 2005 році 96,8% місцевих жителів відповіли, що вони щасливі або дуже щасливі.

У цій заповідній країні, що сховалася в горах, можна побачити прекрасні райські пейзажі і найчистіші гірські річки. Тут ще збереглася в чистому вигляді культура Тибету. Це країна буддизму, чистоти і просвітлення, у пошуках яких, ченці, які багато століть тому прийшли на схили Південних Гімалаїв, оселилися там, і живуть до теперішній час.

Доля оберігає цю державу як джерело чистого духу і гармонії. Жителі Бутану не знають воєн, ворожнечі і страждань. Їхнє життя спрямоване до Світла, Бога і Радості.

У країні немає жодного жебрака, але, як говорять туристи, дуже багатих теж не зустрінеш.