У Євпаторії використовують гідродинамічну планшетну терапію

У євпаторійських оздоровчих центрах, з допомогою науки, розробляють нові методики використання природних чинників для лікування захворювань.

Окрім бальнеолікування використовують лікування мінеральною водою із зовнішнім застосуванням.

Так у дитячому санаторії ім. Н. К. Крупської, в якому успішно застосовується новий напрямок у відновній медицині – гідродинамічна планшетна терапія, пропонують окремі водні процедури.

У відділенні працює циркулярний контрастний душ, локальна кабіна з гідромасажною панеллю для нижніх кінцівок. Тут є і кабіна з гідромасажною панеллю для впливу на область хребта. Цей апарат – розробка київських інженерів і співробітників Українського науково-дослідного інституту дитячої курортології та фізіотерапії. Аналогів цього апарату в світі не існує. Унікальність устаткування в тому, що в ньому поєднані всі методи впливу води на організм.

Процедури здійснюються за допомогою рухомої панелі, розпилюючи тонкі струмені води, при цьому програмується температура, потужність тиску і зона впливу.

Гідропроцедури ефективно застосовуються в лікуванні ортопедичних патологій.

Фахівці санаторію ім. Н. Крупської запрошують на оздоровлення і лікування, як гостей, так і жителів Євпаторії. Отримати процедури за унікальною методикою тут можна за прийнятну ціну. Вартість одного сеансу – 50 грн.

Санаторій ім. Н. К. Крупської для дітей, віком від 6 до 15 років, і батьків з дітьми, розрахований на 360 місць, розташований в першій зоні санітарної охорони. Є також своя паркова зона на березі Чорного моря.

Санаторій має сучасну лікувально-діагностичну базу. Медичну допомогу тут надають пацієнтам з хворобами опорно-рухового апарату, серцево-судинної, периферичної та центральної нервової систем, захворюваннями шкіри, статевими захворюваннями у чоловіків, а також гінекологічними патологіями та ендокринологічними розладами.