У Львові запроваджують протиепідемічні заходи: "

У відповідь на лист від Головного державного санітарного лікаря у м. Львові, міський голова підписав розпорядження «Про Заходи щодо попередження масового розповсюдження грипу і гострих респіраторних інфекцій».
Цим розпорядженням:
1. у період спалаху грипу і гострих респіраторних інфекцій (ГРІ) у позашкільних навчальних закладах і загальноосвітніх школах тимчасово припинити навчання.
2. запроваджується План заходів щодо попередження масового розповсюдження грипу і гострих респіраторних інфекцій.
Цим планом передбачено:
- В лікарнях розгорнути необхідну кількість лікарняних ліжок для госпіталізації хворих.
- Змінити графік роботи поліклінік, у разі потреби проводити перехід ЛПЗ на семиденний робочий тиждень з метою оперативного забезпечення потреб населення в медичній допомозі.
- У разі потреби залучити додаткову кількість медичного персоналу для надання медичної допомоги хворим (лікарів усіх спеціальностей, інтернів, студентів 5-6 курсів та лікарів курсів післядипломної освіти Львівського національного медичного університету ім.Д.Галицького) та забезпечення оперативного обслуговування хворих у домашніх умовах.
- У лікарнях виділити окремі палати та бокси для пацієнтів, хворих на грип, для їх ізоляції.
- Запровадити заборону відвідування стаціонарних хворих у період складної епідемічної ситуації.
- Запровадити в лікувально-профілактичних закладах використання марлевих масок та пов'язок.
- У школах-інтернатах і дитячих будинках посилити огляд дітей для своєчасного виявлення випадків захворювання для недопущення його ощирення.
- Обмежити проведення організаційно-масових заходів у навчальних та позашкільних закладах.
- Забезпечити систематичну дезінфекцію обладнання, приміщень, посуду на підприємствах харчової промисловості, громадського харчування, торгівлі. Запровадити використання марлевих масок.
- Забезпечити щоденне провітрювання та вологе прибирання та дезінфекцію приміщень кінотеатрів, будинків культури, музеїв, виставочних залів, театрів.
- На об'єктах комунального господарства, пасажирського автотранспорту, трамвайно-тролейбусного управління запровадити використання марлевих масок.
- На промислових підприємствах забезпечити вологе прибирання з застосуванням дезрозчинів побутових приміщень, їдалень, місць масового перебування працівників.
Причиною ухвалення такого розпорядження є те, що станом у Львові зареєстровано різке збільшення випадків захворювання грипом та ГРВІ. За період з 26 по 28 жовтня зареєстровано 5288 хворих на ГРВІ. Захворюваність серед дітей 7-14 років залишається високою і становить 1259 випадків,інтенсивний показник 220,6, що вище епідемічного порогу в 1,7 рази.
Протягом трьох днів у Львові зареєстровано вже 4 випадки смерті від ускладнень.: в понеділок – 2 особи, у середу – 2 особи і станом на сьогодні госпіталізовано в реанімацію 3 людини.
Наразі медики Львова своїми силами можуть діагностувати лише ГРВІ. Аналізи з підозрою на грип відправлені до Києва, оскільки там є спеціальна лабораторія, однак результатів поки що немає.

"