Відпустка на Фолклендських островах

Новий туристичний напрям - Фолклендські острови, які омиваються водами південної Атлантики, порадує любителів закордонних чудасій.

Зовсім недавно на туристичній карті з'явився Фолклендський архіпелаг, розташований в 400 милях від південно-східного узбережжя Південної Америки.

Обов'язковим пунктом будь-якої туристичної програми на Фолклендських островах є відвідування місцевих сіл - кемпо (від іспанського el campo - сільська місцевість). Тут можна зупинитися на типовій для архіпелагу фермі, де розводять овець і переробляють овечу вовну і молоко. Як правило, кемп розташовуються недалеко від узбережжя.

А для тих, хто цікавиться флорою і фауною, захоплюється фотографією та історією, а також просто любить проводити час на свіжому повітрі, таку відпустку на Фолклендах стане ідеальним відпочинком.

Примітна і сама столиця Фолклендських островів. Прогулянка по цьому місту познайомить туристів з масою цікавих фактів про морську історії регіону, що почалася в XVII столітті. Острівний музей в Порт-Стенлі зберігає безліч експонатів, що розповідають про життя перших поселенців. А екскурсія на Гуз-Грін (Goose Green) або Маунт-Тамблдаун (Mount Tumbledown) дасть уявлення про те, як розвивався архіпелаг в XX столітті після збройного конфлікту 1982 року між Аргентиною і Великобританією.

Головна гордість архіпелагу - одне з найбільш доступних гніздувань королівських пінгвінів. Як правило, туристи вважають за краще добиратися сюди на джипах. Однак піша екскурсія до прозорих вод океану і білих піщани пляжів Волонтір-Пойнт, де розташувалися ці дивовижні птахи, може бути не менш приємна.

Крім цього, всього дві години їзди відокремлюють гостей Порт-Стенлі - столиці Фолклендських островів - від зустрічі з морськими левами і дельфінами.