Фалотуризм можливий у Львові: "

Вже достатньо давно у мене чесались руки написати про це… про парадокси, що трапляються у нас під ногами, а ми їх не помічаємо. Трішки все-таки себе уточню, розповім лише про один парадокс і він не під ногами, а деінде. Але усе по черзі.

У славетному старечому граді Львові є одна надзвичайно цікава будівля за своєю історією та…. та ще чимось (намагаюсь зберегти інтригу, хто більше не може терпіти, то загляніть на фотку у кінець допису, але потім пиняйте на себе). І знаходиться вона за адресою вул. Листопадового Чину, 6, одразу поруч Львівського Національного Університету імені Івана Франка. Якісь ідеї, що це?

Саме так, ви не помилились – це Будинок Вчених. Тільки от яких вчених і хто ті вчені, бо варіантів є декілька… Трішки з історії, а вона дуже часто над нами кепкує, що само по собі дуже цікаво. Цю споруду будували як народне казино, так, не зовсім апелює до статусу вченого, хіба вченого у махінаціях. Цікаво, чому ж вчили на той час в цій прекрасній споруді, у цьому розкішному львівському будинку зламу ХІХ -ХХ століть?

phal_o

Не буду кривити душею, і таки скажу, що цей будинок знаменитий ще й тим, що саме тут знімався радянський блокбастер “Д`артаньян та три мушкетери”, саме наша будівля була покоями кардинала Рішельє. Але це все таке… квіточки…. ось основне…

Давайте ж перейдемо до фасаду… до родзинки нашої із вами розповіді…

phal_1

Ну що, видно щось? Ні, то давайте приблизимо. А так?

phal_3

Щось уже видно, правда? Ну і так, щоб переконатись – контрольне фото….

phal_4

І що ж це таке може бути? Не бійтесь, скажіть це вслух…

Так, пардон, але це фалічний символ.

А ще, в народі це зовуть як “будинок членів”. Погляньте, як красиво вони розміщені, мені приходять до голови різноманітні асоціації, найяскравіша із них – це “цвинтар фалосів”, ці чоловічі органи поховані на різних полях, певно відповідно до свого рангу, а може за заслуги перед “Родіною”?

Виникають запитання, чому ж така прикраса? Ходять слухи, що там раніше був “публічний будинок”, але такі дані нічим не підтверджені… тому залишаються лише здогади. Можливо, це якась почесна дошка фалосів, що приходили у будинок розпусти? Уявіть собі, приходить хтось до комітету відбору почесних фалосів і каже: “Шановне паньство, хочу покласти свій фалос на ваш порядок денний, щоб ви розмістили йогт на дошку пошани. Він у мене дуже заслужений, бо….. (а тут наводить аргументи)”, ну і почесне товариство приймає якесь рішення.

Лише, мабуть, у Львові таке можливо; пригадую скільки моїх знайомих приїздили до Львова і з усієї величезної екскурсії містом запамятовували лише Площу Ринок ну і нашу славетну будівлю.

Отож, якщо ви корінний львів`янин і ще там не були, то гріш вам ціна, обов`язково сходіть… та й знайомим розказуйте, це мало б збільшити кількість туристів у Львові, чи то уже фалотуристів

Автор усіх фотографій окрім першої – duvnuj

"