Як захистити шкіру гірськолижникові?

Як захистити шкіру гірськолижникові? Виявляється взимку наша шкіра потребує ще більшого догляду і захисту, ніж в інші сезони. Тому постарайтеся приділяти цьому особливу увагу.
На лижах вам буде набагато легше засмагнути, ніж на пляжі. Фахівці стверджують, що перебуваючи на вершині гори ближче до сонця, ваша шкіра буде пошкоджуватись сонячними променями ультрафіолету.

Дерматологи запевняють, що кожні 1000 метрів у висоту, ви одержуєте на 10% більше впливу сонця. Тому ви завжди повинні носити сонцезахисні окуляри і прикривати всі тілесні місця. Навіщо?

Світло, що відбивається від снігу, робить його в два рази небезпечніше. Ви отримуєте ультрафіолетові промені зверху і знизу, відбиваючи від снігу. Тому поганий загар може зіпсувати відпустку.

Досвідчені альпіністи радять тримати рот закритим, так щоб відбите сонячне світло не обпікало незахищені ділянки рота.

Це здається гарною порадою, а можливо, старожили просто хочуть насолодитися тишею гір, від безперервної балаканини новачків.

15 хвилин до виходу на вулицю використовуйте сонцезахисний крем. Оптимальні в таких умовах сонцезахисні препарати, концентровані спеціально для зимового спорту, багаті зігріваючими жирами і світлозахисними фільтрами.

Краще брати сонцезахисний крем (SPF не менше 20). На жаль, не існує ідеального косметичного вирішення зимових проблем. Жирні захисні креми корисні при тривалих прогулянках, оскільки ізолюють шкіру від холоду зігрівають захисною плівкою. Але в теплих приміщеннях такі креми дуже важкі для шкіри, а в якості основи під макіяж взагалі не годяться.

Крім того ніколи не покладайтеся на сонцезахисні креми, тому що вони не досконалі. Захищайтеся лижною маскою, і одягом. Катаючись на лижах по лижні або по швидкісній трасі, а також під час довгих прогулянок по долині під яскравим сонцем шкірі і губам необхідний сонцезахисний крем з високим вмістом жиру і світлозахисним чинником.

Також, для шкіри небезпечні перепади температури в приміщенні і на вулиці. Цим перепадам особливо сильно піддається особа. При виході з приміщення на вулицю шкірі доводиться пристосовуватися до різниці температур в 30 градусів. Оскільки повітря в опалювальних приміщеннях дуже сухе, з шкіри випаровується більше вологи, ніж влітку.

Список необхідних речей для відпочинку на гірськолижному курорті:

  • тепла пухова куртка;
  • теплий светр (фліс, вовна тощо);
  • зимові зручні штани для активного відпочинку;
  • теплий головний убір, шарф, рукавиці;
  • футболки / майки / джинси і будь-яка інша повсякденний одяг;
  • зручне взуття для гірських прогулянок (за бажанням трекінгові черевики, але з 1-2 парою термошкарпеток);
  • взуття на зміну для дому (сандалі, туфлі);
  • засоби особистої гігієни;
  • сонцезахисний крем (SPF не менше 20);
  • сонцезахисні окуляри (краще гірські);
  • фото та відеоапаратура.