Названо найгірші пляжі світу

Для туристів, які не люблять, коли їхні діти виходять з води брудними, мучаться діареєю або отримують сонячні опіки, журнал "Esquire" назвав дев'ять найгірших пляжів в світі.

На цих пляжах в піску повно сміття, осколків або навіть шприців. Всі хороші пляжі схожі, а погані пляжі погані кожен по-своєму, іронізує видання.

Port Philip Bay в Австралії - це місце, де навіть рятувальників доводиться підключати до збору сміття, видалення з піску пляшкових осколків і медичних шприців. У 2005 році дитина на цьому пляжі вкололася голкою і була госпіталізована. У 2009 році з пляжу Філіп Бей була вивезена тисяча тонн сміття. Потрібно відзначити, що свій внесок у засмічення берега вносять не тільки туристи, але й сильний морський прибій. Тим не менше, головною причиною все ж таки залишається брак урн і сміттєвих контейнерів.

Fujiazhuang Beach в Китаї зручно розташований і славиться м'яким кліматом. І через це сюди стікаються тисячі туристів з Японії, Кореї. Тому тут часом навіть ніде постелити пляжний рушник, а якщо таке місце і знайдеться, то знайти його після виходу з води виявиться ще складніше.

Huntington Beach в Каліфорнії мав репутацію раю для любителів серфінгу. Але в 1999 році тут були виявлені мікроорганізми, які викликали у туристів нудоту і кишкові розлади. Вчені так і не змогли виявити джерело інфекції, хоча витратили на дослідження більше $ 5 млн.

Знаменитий індійський штат Ґоа привертає любителів пляжного відпочинку, але вони бувають дуже здивовані, виявивши на місці, що корови, священні для індійців, вільно пересуваються по пляжах, часом ховаючись від сонця під парасольками туристів і всюди залишаючи гній.

Repulse Bay у Гонконгу - самий відштовхуючий з усіх міських пляжів, відомих виданню. Темпи будівництва з початку XX століття викликали зміни в екології, і тепер на пляжі спостерігається заселення "червоних" водоростей. Вони не тільки знищують інші рослини і дрібну живність, але і залишають жахливий запах на тілах тих, хто наважиться скупатися.

Plum Island в штаті Масачусетс - приклад того, як, навпаки, пляж руйнує цивілізацію. Острів завдовжки 18 км завжди був прекрасним місцем для відпочинку завдяки пляжу з пологим входом у воду і дрібним піском. Інженерний корпус Американської армії побудував на річці Мерімак безліч причалів, і це викликало ерозію грунту. Пляж став розширюватися, уповільнити цей процес намагалися за допомогою виїмки грунту, але вже 10 років як ніхто цим не займається. До 2019 місто на острові буде поглинене піском.

Orange Beach в штаті Алабама заслужив репутацію "селянської Рив'єрі", де відпочивають місцеві фермери. Це настільки безлюдне місце, що протягом декількох кілометрів можна не зустріти людей. Інфраструктура в цьому регіоні відсутня, багато в чому через часті торнадо, які обрушуються на побережжя.

Blackpool у Великобританії знаменитий своєю дешевою випивкою. Тут розташовані 130 барів, і їхні відвідувачі розполохують всіх інших туристів, які не хочуть отримати пляшкою по голові. Сім'ї з дітьми уникають цього пляжу.

Doheny State Beach в Каліфорнії - найбрудніший пляж у США. Це офіційне звання йому щороку присвоює Національне Міністерство оборони. Більше 90% проб води тут не відповідають жодним санітарним нормам.