У 2010 Мексика святкуватиме 200-річчя незалежності

У рамках святкування 200-річчя незалежності, а також на честь 100-річчя революції, в Мексиці заплановано понад 2 тисяч 300 заходів.

На площі в 55 гектарів у центрі столиці Мексики, де раніше знаходився нафтопереробний завод, відкриють парк "200-річчя незалежності".

Найбільшу експозицію з історії не лише в Мексиці, але і у всій Латинській Америці, туристи зможуть побачити в Національній галереї, яка розміститься в Національному палаці. Там відкриється постійно діюча виставка "Мексика - 200 років історії". Це буде найбільша експозиція в історії країни.

У 32 штатах Мексики пройде пересувне лазерне шоу, а на спеціальному екрані розмірами 110 на 12 метрів глядачі зможуть побачити найцікавіші моменти з 200-річної історії країни.

Завершаться святкування 16 вересня військовим парадом на головній площі країни - майдані Сокало (площа Конституції) - і святковим концертом під відкритим небом, у якому візьмуть участь більше 15 тисяч самодіяльних артистів.

Довідка: Війна за незалежність Мексики почалася в селищі Долорес 16 вересня 1810, і його очолив місцевий священик Мігель Ідальго. Індіанці і метиси із закликом "Незалежність і смерть іспанцям!", Який увійшов в історію країни під назвою "Клич Долорес" рушили на столицю і звільнили її. 16 вересня відзначається в Мексиці як День незалежності, а Ідальго шанують як національного героя.

Святкування революції проходить 5 лютого. У цей день 1917 року була прийнята нова конституція, яка діє по теперішній час.