Екзотичний відпочинок у Туркменії

На туркменському узбережжі Каспію в національній туристичній зоні "Аваза" організували зону для екзотичного туризму. Нагадаємо, в Туркменії в 2007 році розпочато зведення національної туристичної зони "Аваза" вартістю близько $ 1 млрд. Для туристів, охочих відпочити на Каспії, і працюючих тут іноземних фахівців буде спрощено візовий режим.

Відпочиваючі, зможуть здійснити по одному з вибраних маршрутів весільний обряд - подорож на верблюдах, споряджених з цієї нагоди в туркменських звичаях. Або відвідати з купецьким караваном яскраве східне торжище, відтворене на березі моря.

Обслуговувати туристів будуть кваліфіковані туроператори, здатні бути не тільки чудовими інструкторами верхової їзди і цікавими провідниками-гідами, а й розробниками привабливих розважальних програм.

Для збереження природи, будуть прокладені стежки для піших туристів і караванні стежки для кінних походів і екскурсій на одногорбих верблюдах - дромадерах.

Також, будуть встановлені натуральні кибитки кочівників, колодязі, караван-сарай та рибальське стійбище з екзотичними привалах. За околиці екзотичної зони для автомобільних туристів пройде сучасне шосе. Від нього до моря, в стороні від ділянки, будуть прокладені зручні дороги, де, не залишаючи машини, можна помилуватися красою навколишнього або, залишивши автомобіль, викупатися в освіжаючій морській воді і поніжитися на безлюдних екологічно чистих пляжах.

Відпочиваючі зможуть відпочити на березі і на лоні природи.