Александрія - туристична столиця арабського світу

У цьому році місто Александрія (Єгипет) буде туристичною столицею арабського світу.

Як пояснив губернатор Александрії Адель Лябіб, це рішення ухвалене з урахуванням привабливості міста для туристів з різних країн.

Як повідомив губернатор, що Александрія гідна такого звання, бо вона має всі складові туристичного міста - це і гарний ландшафт, і чисте повітря, і історичні пам'ятники різних цивілізацій, не кажучи вже про стовп світової культури - Александрійську бібліотеку.

Згідно з новим статусом місто буде приведено до ладу: очистять набережну та основні вулиці міста, відновлять фасади історичних будівель.

На сьогодні вже повністю відреставрований і Греко-римський музей, де зберігається близько 30 тисяч експонатів. У газетних кіосках з'явилися брошури, присвячені основним визначним пам'яткам Александрії, арабською, англійською та французькою мовами.

Александрія особливо популярний серед туристів з арабських країн, які цінують м'який середземноморський клімат і рятуються тут від спеки.

А ось західні туристи віддають перевагу курортам на Червоному морі – Шарм-ель-Шейх, Хургаду, Марса-Алям.

Довідка: Александрія, місто Єгипту, заснована в 331 році до нашої ери македонським царем Александром Великим. Тут знаходилася Александрійська бібліотека, яку називали "найученішим місцем на Сході", а також одне з Семи чудес світу - Фороський маяк. Але якщо Александрійська бібліотека заново відбудована і функціонує, то Фороський маяк ще треба буде відновити.