Де краще купатися в Італії?

Збираючись на відпочинок до Італії туристи можуть дізнатися, де краще купатися, і чи відповідає всім якісним характеристикам вода і пляжі.

Для цього Міністерство охорони здоров'я створило сайт "Portale acque" - www.portaleacque.it, який був представлений на п'ятій конференції ВОЗ з охорони навколишнього середовища та здоров'я, яка пройшла в Пармі.

Тут туристи зможуть в реальному часі дізнатися інформацію про якість морської води, з усіх регіонів Італії з мікробіологічними показниками, фотографіями і супутниковими картами, а також будуть відзначені відповідні місця для купання.

Купальні місця на карті країни, представленої на сайті, відмічені червоним кружечком, і клацнувши по ньому, відкриються "віконця", що містять результати мікробіологічного аналізу.

На сьогоднішній день Італія може похвалитися найбільшою кількістю пляжів серед інших країн Європи, це 4917 з 14551 всіх європейських місць для купання. Для порівняння в Греції їх 2088 і вона займає друге місце, у Франції 1968 пляжів і в Іспанії 1899.