Музейна ніч в Брно

15 травня настане Музейна ніч в місті Брно. У ці дні музеї відвідувачам запропонують сучасне і класичне мистецтво, музику і театральне дійство, дегустацію страв з морських водоростей або циганську кухню.

У Міжнародний день музеїв туристи в Брно побачать 30 залів галерей, музеїв, бібліотек і костелів столиці Південної Моравії.

Всі музеї та галереї частково пристосували свою супровідну програму до актуальних виставок, що проходять у виставкових залах.

У цьому році Музейна ніч Брно дозволить безкоштовно відвідати Меморіал Леоша Яначека на вулиці Сметани, а Моравський крайовий музей - Меморіал Краліцкой біблії, що є пам'яткою чеської літературної мови епохи Ренесансу, в Кралиця-над-Ославою або ж Старий замок у Євішовіцах .

Технічний музей в Брно пропонує допитливим і винахідливим відвідувачам оцінити можливості нещодавно розширеного технічного грального залу або новий Кабінет електронної мікроскопії.

Наприклад, у замку-фортеці Шпілберк програма багато в чому споріднена з духом історичного карнавалу, натхненного експозицією Dámská volenka ("Білий танець").