Острів під Костромою

Острів в Костромській області увійшов до десятки найбільш цікавих островів світу, виставлених на продаж, за версією журналу Forbes Russia.

До рейтингу увійшли 10 островів в різних країнах - наприклад, аукціонний дім Christie's виставляє на продаж багамський острів, який знаходиться в оточенні інших островів, що належать зіркам західного шоу-бізнесу - Джоні Депу, Ніколасу Кейджу, Девіду Коперфільду. Його загальна площа - 900 тисяч квадратних метрів, а вартість - $ 110 мільйонів.

Російський острів розташований у Костромському водосховищі. Офіційної назви у нього немає, а мешканці розташованих неподалік сіл називають його Хмільник, пише видання  РІА Новості.

Територія площею в 60 гектарів знаходиться близько як від Костроми, так і від Ярославля. "Відомо, що навколо острова знаходяться великі нерестовища риби", - відзначає видання. Він також багатий грибами та ягодами, зачаровує красивою природою.

Власник, ім'я якого не називається, хоче продати острів за 40 мільйонів рублів. За словами представника господаря землі, раніше ця земля була державною, потім виділялася на паї для сільськогосподарських робіт костромчанам, а потім власник скупив ці ділянки.

Інформація про острів:

Висота острова над рівнем води - від 3 до 10 метрів.

Довжина з півночі на південь - 1,2 кілометра, з заходу на схід - 1,7.

Прибережна частина острова покрита лісом, решта - поля. Будівель немає.

Дістатися до острова можна з Костроми (15 хвилин на автомобілі), далі 1 кілометр на водному транспорті.

Відстань від острова до центру Костроми по прямій - 23 кілометри.

Координати острова: 57 ° 58'49 .00" північної широти, 40 ° 50'30 .00" східної довготи.