Греція відмовляється від системи "все включено"

Влада Греції хоче істотно обмежити систему "all inclusive" (або "все включено").

Заступник міністра з культури і туризму Греції Георгіос Нікітіадіс направив у Міністерство економіки, конкуренції та морських справ листа, в якому запропонував наступну схему: інвестори повинні будуть відмовитися від застосування в нових готелях 4 * і 5 * системи "все включено" як мінімум на 5 років і перестати співпрацювати з турфірмами, які пропонують відпочинок за цією системою. Натомість влада запропонує готелям субсидії з бюджету.

Пропозиція лобіює інтереси власників ресторанів і таверн, чий бізнес був істотно підірваний системою "all inclusive". Асоціація готельного бізнесу Греції різко протестує проти нововведення, кажучи, що це відштовхне туристів від Греції і вони вважатимуть за кращий відпочинок у Туреччині та Єгипті.

"Така ініціатива з боку міністерства швидше заведе грецьку туристичну галузь в глухий кут, ніж приведе до чогось хорошого. Адже якщо об'єктивно подивитися на систему "все включено" у Греції, то вона якраз є порятунком для місцевого турбізнесу і навіть економіки країни в цілому.

В основному саме через те, що за останні 3 роки багато готелів Греції, практично не піднімаючи ціни, стали практикувати повноцінну систему "все включено", країна суттєво збільшила прийом іноземних туристів і стала ще динамічніше наздоганяти за цим показником Туреччину.

Більше 80% тих ж туристів вибирають готелі в Греції з "все включено".

У той же час, міністр з культури і туризму Греції Георгіос Нікітіадіс підкреслює, що пропозиція влади для інвесторів є факультативною і не торкнеться готелів, які вже застосовують систему "все включено".

Ніякої заборони на її застосування не передбачається.

Додаткова інформація: