Антикруїз: ніяких розваг - тільки фіорди

Круїзні фірми намагаються залучити клієнтів за допомогою різноманітних розваг - на деяких лайнерах є льодові катки, на інших можна пограти в бінго, станцювати сальсу або зайнятися йогою.

Однак є одна компанія-виняток - норвезька Hurtigruten line. Вона спеціалізується на турах по узбережжю країни і пишається тим, що є "антикруїзною" фірмою.

"Ні бінго, ні караоке, ні танцівниць - ви не можете назвати нас круїзним лайнером. Ми робоче судно, рятувальний трос для деяких сіл на півночі", - заявив екскурсовод MS Vesteralen Ебгерт Пійфеш.

Лайнер виходить з Бергена і відправляється в 12-денну подорож, під час якої можна помилуватися найвіддаленішими ландшафтами світу в районі Північного полярного кола, в тому числі знаменитими фіордами.

Серед усього іншого, MS Vesteralen доставляє обладнання в крихітні норвезькі села. Послугами лайнера регулярно користуються і місцеві жителі. Туристів на борту раді бачити завжди - якщо тільки вони зрозуміють, що не є там центром всесвіту. "Головну роль відіграє те, що ви бачите за бортом корабля", - говорить Пійфеш.

Чудовий краєвид до послуг туристів 24 години на добу, але гучномовець іноді сповіщає їх і про інші помітні події, такі як перетин Полярного кола або ігри китів за бортом.

Додаткова інформація: