Повертаючись з відпустки, туристи привозять додому інфекції

Британський медичний журнал "(British Medical Journal) опублікував статтю, що аналізує ризики туристів з точки зору здоров'я.

Її автори впевнені, що турфірми зобов'язані попереджати мандрівників про можливості підхопити на відпочинку малярію та інші небезпечні захворювання.

За даними медиків, останнім часом у Великобританії було зафіксовано три випадки малярії - і кожен з них був привезений туристами, що відпочивали, зокрема, в Гамбії.

На думку фахівців, якби туристи були попереджені про небезпеку, а також проінформовані про те, як захиститися від цієї хвороби, малярії у Великобританії можна було б уникнути.

Нагадаємо, що малярія - це гостре паразитарне захворювання, що характеризується періодично виникаючими нападами, збільшенням печінки та селезінки, високою температурою і анемією.

Основними регіонами розповсюдження малярії є не тільки багато регіонів Африки, але і Вест-Індія, Центральна Америка, північні райони Південної Америки, особливо в долині Амазонки, а також узбережжя Червоного і Середземного морів.

За даними ООН, до цих пір малярія щороку вбиває понад мільйон людей по всьому світу.

Безумовно, ризикують підхопити екзотичне захворювання не тільки британці, і йдеться не тільки про малярію.

Так, в Туреччині, Єгипті та Таїланді існує небезпека сальмонельозу, жовтяниці і жовтої лихоманки. А в Домінікані вже відзначений перший випадок смерті від холери, яка лютує в сусідній країні, Гаїті.