У пам'ять про Хіта Леджера в Австралії відкриють виставку

У 2012 році в Музеї Західної Австралії відкриється виставка, присвячена акторові Хіту Леджеру.

Велику частину експозиції складуть кадри з фільмів, сімейні фотоархіви і численні нагороди Хіта.

У числі експонатів - "Оскар", яким Американська кіноакадемія посмертно нагородила його за роль Джокера у фільмі "Темний лицар", а також щоденник, який Хіт вів під час зйомок в картині.

Всі ці предмети надав для майбутньої виставки батько зірки, Кім Леджер. Він сподівається залучити до музею як можна більше туристів, а зібрані кошти віддати на благодійність, повідомляє видання Yes!.

Ініціативу підтримує міністерство культури Австралії. Там упевнені, що виставка не лише розповість про юність знаменитого співвітчизника і про його шлях до слави, але й відкриє його як людину з неабиякими режисерськими здібностями, талановитого творця музичних відео, фотографа і навіть шахіста.

Музей Західної Австралії знаходиться в четвертому за величиною місті країни, Перті. Саме тут в 1979 році народився Хіт Леджер. До переїзду в США він знімався в австралійських фільмах і серіалах. Актор помер 22 січня 2008 року в Нью-Йорку, так і не закінчивши свою останню роботу в кіно - "Воображаріум доктора Парнаса".

Варто додати, що Австралія дала світові чимало зірок, що асоціюються нині в першу чергу з Голівудом. У їх числі - Ніколь Кідман, Мел Гібсон, Расел Кроу і Х'ю Джекман.

Додаткова інформація: