В Еміратах тоне архіпелаг мільйонерів

Острови створеного недалеко від берегів Дубая штучного курорту-архіпелагу "Світ" йдуть під воду.

Завдяки знімкам з космосу стало очевидним: 300 островів, насипаних у вигляді карти світу, поступово зливаються в один і опускаються нижче рівня моря.

Складові архіпелагу острови відрізняються один від одного за розміром. Так, "гіганти" мають площу до 83 тисяч кв.м, а "карлики" - всього 14 тисяч кв.м. Протяжність архіпелагу дорівнює 9 кілометрів, а ширина - 6 км. Острови розташовані вкрай компактно - відстань між ними не перевищує 100 метрів.

Влада емірату розраховувала, що "Світ" зацікавить самих багатих і знаменитих людей. Серед потенційних покупців називали, зокрема, Анджеліну Джолі і Бреда Піта, повідомляє видання  MigNews.

Інвестиції в проект склали $ 25 мільярдів; до теперішнього часу острови розкуплені на 70%. У їх числі - "Австралія", "Нова Зеландія", "Ірландія", "Фінляндія" та "Бруней". Інвестори планують перетворити їх у столиці розкоші та моди.

Ще на стадії будівництва вчені та екологи висловлювали сумніви у довговічності штучного архіпелагу. Деякі експерти вже тоді заявляли, що в результаті зміни клімату на Землі і підвищення рівня води у Світовому Океані через півстоліття ці ділянки суші будуть повалені в безодню. Судячи з усього, процес вже розпочався.

Додаткова інформація: