Весна в Португалії

Португалія знаменита своїми різноманітними карнавалами, фестивалями й іншими веселими заходами.

У першій половині 2011 року туристів чекає чимала кількість розваг по всій країні. What's On When наводить найбільш яскраві з них.

4-8 березня в місті Фуншал (острів Мадейра) відбудеться карнавал. У рамках Madeira Carnival очікуються традиційні вуличні паради за участю танцюристів і музикантів. Ще один березневий карнавал пройде в Лолі. Він називається Loulé Carnival і проводиться з 1906 року.

На 20 березня в Лісабоні намічений щорічний напівмарафон - наймасовіший у світі. Шлях пройде по самих мальовничих місцях міста. 24 квітня в Сан-Браш-ді-Алпортель відбудеться пасхальний фестиваль квіткових смолоскипів. Його учасники пробіжать по вулицях з факелами з квітів і криком "Алілуя". Коли вони добіжать до церкви, то викладуть квіти перед священиком.

19-22 травня в Мертолі пройде ісламський фестиваль, в рамках якого будуть представлені театральні та танцювальні шоу, виставки, концерти і традиційна кухня.

Крім того, в червні 2011 року в Португалії відбудеться сьомий фестиваль повітряних куль Hot Air Balloon Transcrossing.

Не можна не відзначити і червневий День Португалії в місті Фару. Цей захід триватиме дев'ять діб і буде присвячене країні, її народові і поету Луїс де Камоенса.

Додаткова інформація: