Як правильно вибрати місце в літаку

Тим, кому належить довгий переліт, та й взагалі всім, хто любить комфорт під час подорожей, можуть стати в нагоді поради Fodor's за вибором місця в літаку.

Не варто забувати, що крісла біля проходу дозволяють легко вставати або потягатись, а сидіння біля вікна зручні для любителів поспати.

Пам'ятайте, що найжахливіші місця знаходяться біля проходу поруч з туалетними кабінами. Вони навіть гірше крісел, які розташовані в останньому ряду і не відкидаються.

Якщо ви летите ранковим рейсом, бронюйте місце не з боку сходу: таким чином ви уникнете яскравих сонячних променів. Якщо ж ви хочете насолодитися видами хмар і ландшафтів, просіть крісло біля вікна, але не поруч з крилом.

Якщо ви подорожуєте поодинці або удвох, а конфігурація літаки - два сидіння з одного боку і три - з іншого - просіть квитки в "подвійну" частину. Завдяки цьому ви не застрягнете в самому неприємному середньому кріслі.

Спробуйте дістати крісла поряд з аварійним виходом. Головний плюс - більше простору для ніг. Головний мінус - всю ручну поклажу доведеться прибрати в багажну полицю. Крім того, деякі авіакомпанії стягують за такі місця додаткову плату.