Цьогоріч день міста Львова будуть святкувати протягом трьох днів, від 7 до 9 травня. Відбудуться і святкування присвяченні Дню матері. Програма є насичена різноманітними подіями та заходами, де кожен зможе вибрати те, що йому більше до вподоби. 
 
Розпочнеться святкування в суботу, 7 травня, урочистою сесією, на якій відбудеться нагородження відзнаками почесних львів’ян, після чого буде піднято прапор над Ратушею.
Естафету свята підхопить міська святкова хода, яка пройде центральними вулицями Львова. Під час цієї ходи слід очікувати виступів духових оркестрів, театралізовані дійства, ярмарок давніх ремесел, відтворення подій різних епох з історії Львова.
В Парку культури і відпочинку ім. Б. Хмельницького святкування розпочнеться з дитячого містечка "Веселий вулик" - справжнє місто-мрія для кожної дитини, адже це буде атракції для наймолодшої аудиторії з конкурсами, забавами та подарунками.
Протягом дня на пл. Галицькій буде проходити Виставка автомобілів марки "Горбатий Запорожець", де відбудеться презентація клубних автомобілів моделей ЗАЗ-965, а також дитячий художній пленер "Розмалюй улюблене авто" та покази колекцій одягу Lviv Euro Fashion Day.
На пл. Ринок розпочнеться проект "Львів крізь віки" та "Легенди давнього Львова". Усі, хто відвідає центральну площу в цей день, побачить відтворення життя міста від XIII століття до сьогодення. Театралізовані дійства, ярмарок давніх ремесел, відтворення подій різних епох з історії Львова, давня музика, танці – це все постане перед очима глядачів.
Музей народної архітектури та побуту в цей день запропонує для своїх відвідувачів етнофестиваль "Гуцульщина", на якому виступатимуть етно-колективи зі Львова, Верховини, Рахова, Яремча, Вижниці, Косова, Надвірної та інших районів, а також ярмарок ремесел та майстер-класи від справжніх гуцульських майстрів.
На площі біля Порохової вежі відбуватимуться справжні козацькі гуляння. Будуть і козацькі забави, і бойовий гопак, і частування святковим кулішем та узваром.
На пр. Шевченка біля пам’ятника М. Грушевському проходитиме акція "Львів безпечний для світу", де проходитиме тематична виставка листівок анти-СНІД та можна буде пройти експрес-тест на ВІЛ.
В рамках Дня міста Львова відбудеться Перший Міжнародний фестиваль духових оркестрів. Він проходитиме на літній сцені та біля центральної арки Парку культури і відпочинку ім. Б. Хмельницького. Захід доповнюватимуть танцювальні номери кращих танцювальних клубів міста. Виступи духових оркестрів за участю гостей з Польщі продовжаться на площі перед Оперним театром.
Протягом дня у Виставковому комплексі «Львівський палац мистецтв» проходитиме п’ятий всеукраїнський IT фестиваль "de:coded". Фестиваль в своїй основі є цілодобовим, тому львів’яни і гості міста зможуть відвідати фестиваль в зручний для них момент. В рамках фестивалю професійні конкурси та семінари, зустрічі спеціалістів ІТ-сфери з України та з-за кордону, представлення нових ІТ-технологій.
Завершить перший день свята DJ-парад. Кращі DJ міста в супроводі вокального гурту "Марвінок" та представлення сучасних танцювальних номерів у виконанні шоу-балету "Мадрін".
Другий день святкування розпочнеться гала-концертом міжнародного дитячого театрального фестивалю "Галицька Мельпомена" в Парку культури і відпочинку ім. Б. Хмельницького та Фестивалем народної іграшки у Музей народної архітектури та побуту.
На пл. Ринок відбудеться Міжконфесійна молебень за Львів за участю духовенства та вірян різних конфесій.
Для наймолодших і надалі діятиме дитяче містечко "Веселий вулик" в Парку культури і відпочинку ім. Б. Хмельницького. А для решти відвідувачів в цей день буде концертно-розважальна програма від студії "Магарич" та змагання "Парковий спецназ" в рамках проведення конкурсу "Містер та Міс Львів 2011р", в програмі якого квести, виступи  флешмоберів Львова, виступи львівських естрадних зірок, конкурси, шоу-вікторини та показ моделей від львівських дизайнерів.
В рамках святкування дня матері на пл. Ринок відбудеться урочистий концерт. На ньому будуть виступи зразкових дитячих ансамблів Львова, молодіжних колективів із ЦТДЮГ, Палацу культури ім. Гн. Хоткевича. Продовжить концертний день на пл. Ринок Міжнародний дитячий фестиваль "У колі друзів", де будуть виступати дитячі етнічні колективи зі Словенії, Румунії, Польщі, Сербії та інших держав.
У Львівській національній галереї мистецтв в ці святкові дні відбудеться презентація фото виставки до Дня матері Андрія Глинського "Благословенне материнство".
Протягом дня і надалі триватиме цілодобовий IT фестиваль "de:coded". В заключний день організатори обіцяють багато цікавого для любителів комп’ютерних технологій.
Всіх любителів ретро в цей вечір запросить до себе Палац Сапєг (вул. Коперника, 40а). Там відбудеться ретро-вечірка "Шоколадна бруківка".
Для всіх кіноманів у Парку культури і відпочинку ім. Б. Хмельницького відбудеться показ короткометражних фільмів від "Wiz-Art", а на пл. Ринок - концерт до Дня матері за участю чоловічої хорової капели Дударик та Наталі Половинки.
А на завершення – величезний святковий концерт за участю популярних колективів на площі біля монументу Слави (вул. Стрийська). Щодо виконавців, то організатори обіцяють здивувати всіх.
В останній день фестивалю – понеділок – на пл. Ринок відбудуться виступи колективів художньої самодіяльності ВНЗ м. Львова в рамках фестивалю "Студентський вир".
Для любителів активного відпочинку на пр. Свободи відбудуться спортивні ігри та естафети, які присвяченні ЄВРО 2012. Організатори обіцяють і футбольні майстер-класи та майстер-класи як бути вболівальником "Вчимося вболівати разом", а також футбольний флеш-моб, фан боді-арт, флор бол.
Завершиться все святкування на пл. Ринок виступом театром тіней "Див".
 

Програма заходів

7 травня (субота)

Проспект Свободи
11.00 – Міська святкова хода
Святковий концерт,театралізовані дійства, ярмарок давніх ремесел, відтворення подій різних епох з історії Львова
Площа Ринок
12.00 – Урочиста сесія
Нагородження відзнаками почесних львів’ян, підняття прапора над Ратушею
14.00 – «Легенди давнього Львова» та проект «Львів крізь віки»
Відтворення життя міста від XIII століття до сьогодення. Театралізовані дійства, ярмарок давніх ремесел, відтворення подій різних епох з історії Львова, давня музика, танці
Парк культури і відпочинку ім. Б.Хмельницького
13.00 – Дитяче містечко «Веселий вулик»
Місто-мрія для кожної дитини. Атракції для наймолодшої глядацької аудиторії з конкурсами, забавами, подарунками 15.00 – Перший Міжнародний фестиваль духових оркестрів
Виступ духових оркестрів на літній сцені та біля центральної арки. Захід доповнюватимуть танцювальні номери кращих танцювальних клубів міста 20.00 – DJ-парад
Кращі DJ міста в супроводі вокального гурту «Марвінок» та представлення сучасних танцювальних номерів у виконання професійних піджеїв шоу-балету «Мадрін»
Музей народної архітектури та побуту
14.00 – Етнофестиваль «Гуцульщина»
Виступи етно-колективів зі Львова, Верховини, Рахова, Яремча, Вижниці, Косова, Надвірної та інших районів, ярмарок ремесел та майстер-класи. Площа біля Порохової вежі
15.00 – Захід «Як козаки куліш варили…»
Козацькі забави, бойовий гопак, частування святковим кулішем та узваром
Площа перед Оперним театром
17.00 – Ретро-вечір
Виступи духових оркестрів за участі гостей з Польщі. Захід доповнюватимуть танцювальні номери кращих львівських клубів бальних танців Площа Галицька
12.00 – 21.00 – Виставка автомобілів марки «Горбатий Запорожець»
Презентація клубних автомобілів моделей ЗАЗ-965, дитячий художній пленер «Розмалюй улюблене авто», покази колекцій одягу Lviv Euro Fashion Day Виставковий комплекс «Львівський палац мистецтв»
00.00- 24.00 – П’ятий Всеукраїнський IT фестиваль «de:coded»
В рамках фестивалю професійні конкурси та семінари, зустрічі спеціалістів ІТ-сфери з України та з-за кордону, представлення нових ІТ-технологій
Проспект Шевченка (біля пам’ятника М.Грушевському)
13.00 – «Львів безпечний для світу»
Проведення експрес-тестів на ВІЛ, тематична виставка листівок антиСНІД

 

8 травня (неділя)

Площа Ринок
13.00 – Міжконфесійна молебень за Львів
14.00 – Концерт до Дня матері
Виступи зразкових дитячих ансамблів Львова, молодіжних колективів із ЦТДЮГ, Палацу культури ім. Гн.Хоткевича
17.30 – Міжнародний дитячий фестиваль «У колі друзів»
Виступи дитячих етнічних колективів зі Словенії, Румунії, Польщі, Сербії та інших держав
20.30 – Концерт до Дня матері за участю чоловічої хорової капели Дударик та Наталі Половинки
Площа біля монументу Слави (вул. Стрийська)
18.00 – Святковий концерт за участю популярних колективів
Парк культури і відпочинку ім. Б.Хмельницького
12.00 – Гала-концерт міжнародного дитячого театрального фестивалю «Галицька Мельпомена».
13.00 – Дитяче містечко «Веселий вулик»
15.00 – Концертно-розважальна програма від студії «Магарич»
16.00 – Змагання «Парковий спецназ» в рамках проведення конкурсу «Містер та Міс Львів 2011р.»
У програмі заходу: квести, виступи  флешмоберів Львова, виступи львівських естрадних зірок, конкурси, шоу-вікторини, показ моделей від львівських дизайнерів.
20.00 – Показ короткометражних фільмів від «Wiz-Art»
Музей народної архітектури та побуту
12.00 – Фестиваль народної іграшки
У програмі майстер-класи з виготовлення народної іграшки, виступи бандуристів, сопілкарів на галявинах гаю
Виставковий комплекс «Львівський палац мистецтв»
00– 24.00 - IT фестиваль «de:coded»
В рамках фестивалю професійні конкурси та семінари, зустрічі спеціалістів ІТ-сфери з України та з-за кордону, представлення нових ІТ-технологій Львівська національна галерея мистецтв
15.00 – Презентація фото виставки до Дня матері Андрія Глинського «Благословенне материнство»
Палац Сапєг (вул.Коперника, 40а)
17.00 – ретро-вечірка «Шоколадна бруківка»

 

9 травня (понеділок)

Площа Ринок
15.00 – «Студентський вир»
Виступи колективів художньої самодіяльності ВНЗ м.Львова
21.00 – Театр тіней «Див»
Проспект Свободи
11.00 – Спортивні ігри та естафети
Парк культури і відпочинку ім. Б.Хмельницького
15.00 – Спортивні ігри та естафети присвячені ЄВРО 2012
флорбол, майстер-класи як бути вболівальником «Вчимося вболівати разом», футбольний фрістайл, футбольні майстер-класи, футбольний флеш-моб, фан Боді-арт
Площа Міцкевича
15.00 - Мистецька акція «Тільки у Львові».
Фестиваль «живої» скульптурної композиції, що відобразить етапи історії Львова від княжих часів до сьогодення, концертна програма «Мелодії львівських вулиць»