У Львові вперше відбудеться Монстрація: "У Львові маладьож вкінець обнагліла. Рішили віднять у бідних трудящих паслєднє - 1 травня! Збираються цей день перетворити на свято абсурду і необузданого вар'ятства - день МОНСТРАЦІЇ!
З цією метою збираються на 15:00 на львівській пл. Митній із дурнуватими плакатами на кшталт "Марс атакує, вони мене не чують", "Де монстрація?", "Ти монстрант і я монстрант, ми несемо транспарант!", "Плакат нівінават" тощо. Одягаються у найдивніші одіяння і гордим парадом планують прошагати Львовом.
Нафіга? В принципі, у далекому 2004 році це затіювалося як валяння дурака. У Новосибірську шибко буйний художник-авангардист Артьом Лоскутов придложив ідею і всім дуже сподобалося. Особо харашо воно виглядало, коли монстранти приєднувались у колону до першотравневих демонстрантів. Такий сюрреалізм получався, шо мамадарагая)))). Ну уявіть що йдуть комуністи-демонстранти з плакатами ""Мірмайтруд" і паяци-монстранти з гаслами "Мір! Май! Сіські!" :))). Кагбе не дивно, що Лоскутова потім довго тягали по СІЗО і намагалися навістити на нього екстрімізм, бгг)))
З кожним роком монстрація залучає все більше прихильників. У 2010 минулась в 16 містах. У тому числі в Пекіні і Ризі. З українських міст - в Києві, Кривому Розі, Івано-Франківську. У Новосибірську зібрала близько 2 000 учасників.
Зараз на монстраціях чілавєки вправляються у дотепах і почутті гумору, стібуться з чого треба і з чого не можна. Таке собі свято шибайголів-індивідуалістів. Плакати часто стають інтернет-мемами і скоро набувають статусу народної творчості.
У Львові кагбе очікується те саме. Солідаризація з монстрантами усього світу, так сказать. Тому якщо вам нема чим занятись і у вас є кльова ідея плакату або перформенсу чи пересувної інсталяції - міласті просім у нестройні лави монстрантів.
Отже, Львів, 1 травня, пл. Митна (біля підземного переходу), 15:00. Може бути дощ, тому плакати обклейте скотчем воізбіжаніє розмокатєльства. Беріть з собою різні предмети, шо можуть зіграти роль музичних інструментів. Одягайтесь по-фріківськи. Якщо нима скотчу паперу і самому влом, приходьте у суботу на вул. Наливайка, 7 (центр) на 12:00. Там будем разом дєлать всі приготовлєнія і хай захистять наш колективний моск духі від злого Ктулху.
"


постові: Тепло і затишок в оселі - найкращі вікна Рехау для вашого дому. Продаємо вікна Рехау в Києві та про Україні.