До найулюбленішої події львівських книгоманів – Форуму Видавців чи Книжкового Форуму, як ще його називають – залишилось 2 місяці. І хоч остаточна програма буде відома лише напередодні відкриття, а попередню обіцяють показати за тиждень-два до початку, тобто у вересні, трохи новин я вам розкажу.

Як і завжди, основною «сценою» Форуму буде Палац Мистецтв. Також багато заходів будуть відбуватися в затишних львівських кнайпах, новими локаціями стануть аудиторії та бібліотеки вишів – студенти, готуйтеся, література прямує до вас у гості.

Цьогоріч на Форумі очікується понад 25 країн-учасниць, серед яких: Австралія, Ново-Зеландія і навіть Бразилія. Головним гостем стане відомий норвезький письменник та сценарист Ерлед Лу, автор роману «Наївно. Супер».

Новинкою 2011 року стане Міжнародний перекладацький Фестиваль Трансліт – адже саме у Львові живе й працює найбільша кількість перекладачів.

Українських авторів ще не анонсують, втім організатори планують провести футбольний матч між командою українських літераторів та..? Це стане сюрпризом.

А от чого не варто очікувати, так це великої кількості літературних новинок. 2011 рік був не дуже щедрим на нові видання. Зате обіцяють не обійти увагою сучасну драматургію і поезію. Планується чимала кількість поетичних читань – білінгв. Склад таких дуетів також уточнюється.

Отож, звільняйте кілька днів в середині вересня – щоб встигнути на всі читання, дискусії та презентації. Ну і гаманці звісно.

Lady Kava

Постові: Вдалий дизайн интерьера квартир Киев. Дизайн відіграє важливу роль в комфорті квартири.