Талін - столиця Естонії

Хочете поринути в світ спокою і романтики? Опинитися там, де Вам будуть привітні і доброзичливі? Там де люди ведуть спокійний і розмірений спосіб життя? Тоді Вас чекає Талін – один з небагатьох міст Європи, що зберіг дух Середньовіччя. Це місто веж, шпилів і червоних черепичних дахів.

Талін, столиця Естонії, знаходиться на березі Балтійського моря, і відомий в першу чергу як один з кращих міст-музеїв. Середньовічна частина міста – найкраще збереглася у всій Північній Європі. Старе місто Талін, з його романтичними брукованими вуличками, які не змінилися з часів середньовіччя, по праву включене ЮНЕСКО в число пам'яток світового значення.

Ратуша в центрі Таліна

Старе місто Талін оточене міцною стіною зі збереженими міськими воротами. Саме за масивними стінами ховається середньовічний світ, де збереглася казка.

Серцем міста і однією з основних визначних пам'яток є площа Раекоя (Ратушна площа). Саме тут знаходиться символ Старого Таліна – єдина збережена в Європі готична Ратуша, шпиль башні якої вінчає знаменитий флюгер "Старий Томас". У самому центрі кам’яної мостової Ратушної площі розміщується металеве коло, що символізує центр Таліна. Ратушна площа – найбільш жваве місце міста, яке притягує натовпи туристів зі всього світу. На ній, і в найближчих провулках, до пізнього вечора працює незліченна кількість ресторанів, барів та кафе.

Старий Талін

Прогулюючись по вузьких звивистих вулицях, Ви будете здивовані кількістю історичних пам'яток. На вулиці Пікк розташована перша Талінська церква – Олевісте. На пагорбі Тоомпеа знаходиться Замок Тоомпеа – один з найстаріших архітектурних ансамблів Естонії. У наші дні в замку розташувався Парламент Естонії, а на вершині 48-метрової вежі "Довгий Герман" майорить естонський прапор. Готичний Домський собор, православний собор Олександра Невського, Домініканський монастир – всі ці пам'ятники минулої епохи зачаровують і вражають.

Старе місто – прекрасне місце для прогулянок. З його оглядових майданчиків відкривається прекрасна панорама Таліна і захоплюючі пейзажі.

Багато хто говорить, що Талін – це місто, куди хочеться постійно повертатися. Відвідайте його і Ви. І повертайтеся знову і знову.