"Біла ніч" – вересневий фестиваль у Римі

У Римі з 9 на 10 вересня відбудеться свято "Біла ніч". У ньому візьмуть участь понад 2 млн. міщан і туристів. Свято називається так тому, що в цю ніч римляни і гості італійської столиці гуляють містом вночі, як вдень, - відвідують музеї, картинні галереї, театри, кіно, ресторани, парки і спортивні заклади. У цю ніч працюють навіть бібліотеки, дитячі ігрові майданчики і магазини. На пересувних лотках продаються морозиво, солодощі, горіхи, фрукти, на розпеченому вугіллі смажаться каштани, всюди звучить музика, пісні. Автобуси, трамваї і метро будуть обслуговувати пасажирів до самого ранку.

Вперше свято було організовано 3 роки тому. Воно дуже сподобалося туристам, і вже в 2003 році в ньому взяли участь понад 1,5 млн. чоловік, у 2004-му - понад 2 млн., а в 2005-му - 3 млн. Кошти, виручені під час проведення свята, направляються на розвиток міста, догляд за пам'ятками і на допомогу бідним верствам населення Риму.

Цього року за безпекою гостей будуть стежити 2 тис. агентів різних спецслужб, 1 тис. патрульних поліцейських, 400 пожежних і 400 добровольців з національної італійської служби цивільної оборони. Крім того, в цю ніч чергуватимуть 120 автомобілів "швидкої допомоги" і 6 спеціально розгорнутих польових госпіталів.

Додаткова інформація: