Як приступити до роботи?

Австрійське товариство споживачів не тільки стежить за якістю туристичних послуг, що надаються громадянам країни, а й періодично публікує різні пам'ятки і поради фахівців, які можуть бути корисні відпочиваючим. Цього разу предметом дослідження став "феномен відпочившого", згідно з яким приступити до роботи після відпустки часом навіть важче, ніж до неї. Поради австрійських фахівців досить універсальні і можуть бути використані мандрівниками в усьому світі, незалежно від їх національності. Отож, відпустка позаду і ви знову збираєтеся зануритися в щоденну рутину робочих днів. Як зробити цей перехід найменш відчутним і уникнути стресу? Як відомо, організму потрібен якийсь час для перебудови, ви знову змушені пристосовуватися до робочої обстановки.

Ось кілька порад, як зробити цей період більш сприятливим:

1. Перш за все, не кидайтеся в роботу з головою, перехід від відпочинку до трудової діяльності повинен бути поступовим. По-можливості скоротіть робочий тиждень, що дозволить швидше повернутися до звичайного режиму.

2. Будь-яка відпустка асоціюється у нас з якими-небудь особливими емоціями і відчуттями, чи це відвідування кав'ярень, будь-яка особлива їжа або музика, все те, що викликає у вас позитивні спогади. Тому і в звичайному житті слід влаштовувати собі маленькі свята для підтримки настрою на належному рівні.

3. Для тих, хто під час відпустки активно рухався, було б не зайвим продовжити заняття спортом і надалі. Не хочете займатися в залі? Щоденні півгодинні прогулянки на свіжому повітрі нададуть неоціненну користь для вашого організму. Фізичні вправи знімуть стрес і напруження.

4. Введіть собі за правило хоча б один день на тиждень відвідувати басейн або сауну, робити масаж або загоряти в солярії, виконувати вправи йоги.

5. Не останню роль відіграє правильне харчування, особливо після напруженого трудового дня. Свіжі салати й овочі, багаті на вітаміни фрукти і зернові культури складають хороший спектр. Нестачу мікроелементів легко заповнити, якщо урізноманітнити свій раціон рибою і горіхами.

Виконуючи ці нехитрі рекомендації, Ви збережете відчуття бадьорості, а минулий відпочинок ще довго буде чинити на Вас свій позитивний вплив.