Відповідно до Міжнародної готельної конвенції в день виїзду туристів номери повинні бути звільнені до 12:00. Цей час і отримав назву "розрахунковий час". Відповідно до Міжнародної готельної конвенції гості можуть заселитися в номер не раніше 14:00 і далі по мірі готовності кімнат. У пік туристичного сезону час може затягнутися. Розселення здійснюється в заброньований тип номера, зазначений у ваучері. Якщо в цьому готелі відсутня система градації розцінок на номери в залежності від їх розташування (вид на море або сад, розташування в головній будівлі / віллі / бунгало та інше), розселення проводиться у вільні кімнати на розсуд адміністрації готелю.

При заселенні слід ознайомитися з системою оплати за додаткові послуги (телефон, міні-бар, і ін.) В день виїзду з готелю туристи звільняють номер до 12:00. Після здачі ключів проводяться остаточні розрахунки (за міні-бар, телефон і ін.) Краще здійснювати розрахунок напередодні ввечері, щоб у разі виникнення непорозумінь не спізнитися на літак.

Якщо в готелі досить вільних номерів, то, домовившись з адміністрацією і заплативши додатково, можна виїхати з номера пізніше. Якщо номерів немає, а виліт ввечері, можна залишити речі в камері схову і провести час на території готелю або в місті.