Поверніть мою валізу!

Втрата багажу пасажирів при авіаперевезеннях – явище дуже неприємна і, на жаль, нерідке. Від сумної перспективи не виявити на стрічці транспортера свої валізи після прильоту до пункт призначення, не застраховані навіть пасажири 1 класу. З введенням жорстких обмежень з приводу проносу предметів у салон літака, ситуація може стати просто катастрофічною. Адже тепер найнеобхідніші речі доводиться здавати під час реєстрації. Вже декілька клієнтів компанії з підтримки туристів за кордоном – "Служба континентів", були змушені з її допомогою вирішувати життєвий ребус – в загублених авіакомпаніями сумках і валізах залишалися важливі документи для ділових переговорів, мобільні телефони, ключі від квартир і припаркованих в аеропортах особистих автомобілів... Звичайно, в більшості випадків багаж протягом 2-3 діб знаходиться у цілості і доставляється власнику. Але, і ця процедура буває ускладнена в ситуації, коли пасажир прилетів не додому, до місця свого постійного проживання, а, скажімо, в якесь європейське місто, з якого він надалі подорожує, переїжджаючи з країни в країну.

"Рекорд" по швидкості пошуку зниклого багажу клієнта "Служба континентів" був поставлений в серпні брюсельськими авіалініями SN Brussels Airlines – більше двох тижнів авіакомпанія не могла знайти сліди загублених валіз!

Якщо відволіктися від важливого показника - часу пошуку багажу і подальшої її доставки пасажиру, оскільки об'єктивні цифри і статистика по ньому рідко стають надбанням громадськості, то можна проаналізувати загальну картину.

Відповідно до недавнього дослідження, проведеного в Європі, виявилося, що найакуратнішою європейською авіакомпанією є Turkish Airlines, що втрачає 3.4 валізи з 1 тисячі перевезених.

Н другому місці – румунська Tarom - 7.5 одиниць втрат на тисячу. Трійку кращих замикає швейцарська Swissair з показником 8.4.

Визнані лідери за обсягами перевезень пасажирів – British Airways, Air France і Lufthansa не змогли стати такими ж лідерами за якістю обробки багажу. Ці авіакомпанії втрачають більше 10 валіз своїх клієнтів з тисячі.