Прага хоче стати столицею спортивного життя планети

Чехія зробила ставку на спортсменів, але мова йде не про чеських хокеїстів або футбольної збірної, а про іноземних спортсменів-туристів. Як виявилося, Чехія ідеально підходить для тренувань, зборів, відновного відпочинку або просто відпустки для людей зі світу спорту. У країні пива щорічно проводяться змагання світового рівня: від Чемпіонатів світу до Кубків Європи. За заявою мера міста Праги Павла Бэма, подібні заходи приносять великий прибуток державі. А Національне туристичне управління – ЧехТуризм незмінно підтримує спортивні акції міжнародного рівня. "Видовищні змагання не тільки привертають до Чехії іноземних туристів-вболівальників, а й рекламують нашу країну за кордоном", - упевнений керівник ЧехТуризму Ростислав Вондрушка.

Сьогодні Прага хоче стати столицею спортивного життя планети, виставивши свою кандидатуру на місце проведення Олімпіади. І поки Олімпійський комітет зважує рішення, багато команд вже зробили свій вибір. А чеські міста ведуть конкурентний бій за спортсменів. Велику перемогу отримав курорт Тепліце, де тепер будуть проходити реабілітаційний курс російські космонавти. Але незмінним фаворитом у людей здорового способу життя стали Карлові Вари.

Втім, Чехія відкрита не тільки для спортсменів-професіоналів. Щорічно у Празі проводиться Міжнародний празький марафон, учасником якого може стати будь-який бажаючий. А призи за перші місця – досить значні. Наприклад, на минулих вихідних переможець отримав ключі від новенького "Фольксвагена".