Дорожня валіза

Є кілька способів вирішення одвічної проблеми зайвого багажу: взяти менше речей і відчути себе аскетом або записатися на які-небудь курси та навчитися упаковувати "Капітал" Маркса в капелюшну коробку. А можна підібрати валізи, дорожні сумки та несесери, які повністю відповідають вашому стилю, способу життя і уяві про комфорт.

Перший клас

Такий багаж підійде не тільки шанувальникам класики, але і всім тим, хто цінує якість і надійність. Це речі, перевірені часом на міцність, такі як сумки й валізи від Louis Vuitton. Наприклад, знамениті дорожні сумки Speedy і Keepall ("keep all" – "зберігати все"), які проводяться з 1930-х років. Спочатку Keepall – велика дорожня сумка з традиційним візерунком Louis Vuitton (Speedy – її зменшений варіант). За роки обидві сумки багато разів трансформувалися, знаходячи все нові і нові колірні рішення. Сьогодні, говорячи про Keepall і Speedy, ми маємо на увазі традиційну дорожню сумку з класичним візерунком (монограмами або "шашечками"), однотонний зі стиснутої шкіри різних кольорів або білу з яскравим візерунком, винайденим для Louis Vuitton японцем Такеші Муракамі.

Дорожня валіза

Є цікаві моделі і серед новинок Louis Vuitton. Наприклад, дорожня сумка Ivan з колекції Taiga. Це класична чоловіча сумка з безліччю кишень, відділень і застібок. Центральне відділення застібається за допомогою широкого шкіряного ременя. Є два колірних рішення: темно-сірий і шоколадно-коричневий, названий Grizzli відповідно до загальної "тайгової" концепції лінії. Пані Louis Vuitton пропонує шкіряні валізки з класичним візерунком (монограмами або "шашечками") на безшумних коліщатках (коліщатка дуже тихі – перевірено). До чемоданчиків – сумки в тон. Крім того, для поїздок на вік-енд ідеально підійде Keepall 45 червоного кольору, кольору "мокко" або "лохіна".

Дорожня валіза

Прекрасні ідеї для класичних подорожей пропонує фірма Goyard (повна назва La Maison Goyard, тобто "Торговий дім Goyard") – старовинна французька компанія з більш ніж півторастолітньою історією. Компанія спеціалізується на дорожніх аксесуарах. Колись вона обслуговувала французьких королів, а потім зірок кіно і просто багатих людей. Все починалося з виробництва валіз і дорожніх сумок, з часом до них додалися кейси для книг, футляри для сигар, дамські та чоловічі сумки. Сьогодні в Goyard можна знайти практично все, що потрібно для подорожі: від міцної місткої валізи до дорожніх аксесуарів для собак. Класичні жорсткі валізи різноманітного забарвлення з шкіряною обробкою і металевими елементами (наприклад, моделі Palace або Grand Hotel) доповнені такими корисними в дорозі аксесуарами, як несесер для косметики Vanity або невелика дорожня сумка-рюкзак Steamer.

Goyard піклується не тільки про двоногих мандрівників, але й про їх чотириногих друзів, пропонуючи останнім подорожувати в шкіряних сумках Monsieur Hulot з мініатюрними металевими віконцями-ілюмінаторами. Особливо дбайливі господарі можуть на додаток до сумки придбати чотириногому мандрівникові теплий шкіряний нашийник на хутрі або дорожні миски для напування і годування (заховані усередині маленької розкладної валізки).

Класичні сумки для подорожей можна також знайти в колекціях Bottega Veneta (варто звернути увагу на валізи з крокодилячої шкіри кольору "бісквіт") і Tod's (наприклад, зручна темно-коричнева шкіряна сумка на ремені для мандрівника-чоловіка). Все це, безперечно, речі для пасажирів першого класу.

Бізнес-клас

Дорожня валіза

Процеси глобалізації змушують ділових людей подорожувати все частіше і частіше. Для того щоб така подорож була не тільки корисною для бізнесу, але й приємною, треба підібрати відповідні нагоді дорожні аксесуари. Наприклад марки Dunhill. З предметів колекції D-eight можна скласти цілий дорожній набір: невелику валізу на коліщатках, сумка на зручному широкому наплічному ремені, сумки-папки для документів і сумки для ноутбука. Все – з темної непромокаючої брезентової матерії з шкіряною обробкою. Якщо хочеться чого-небудь з натуральних матеріалів, то варто звернути увагу на колекцію Sidecar від Dunhill. У ній представлені всі ті ж незамінні для ділових подорожей речі, тільки виконані вони з волової шкіри темного кольору гіркого шоколаду. Виглядають бездоганно елегантно.

Цікаві речі можна знайти і в колекціях Montblanc. Наприклад, у лінії Meisterstueck є дорожня сумка з чорної гладкої телячої шкіри з паладієвими застібками, а в колекції Montblanc Nightflight представлені стримано-елегантні валізи і дорожні сумки зі шкіри, шовку і бавовни. Дорожні сумки з сяючої матової телячої шкіри з оригінальними металевими елементами дизайну можна знайти в колекції 4810 Westside.

Private Jet

Звичайно, на приватному літаку можна летіти й у справах, але все-таки, коли такий літак у повному вашому розпорядженні, набагато більше хочеться поїхати куди-небудь на острови і відпочивати, відпочивати, відпочивати. Хоча б на один вік-енд забути про роботу, турботи; відключити мобільний телефон, залишити вдома ноутбук. Загалом, мрії, мрії.

І все ж якщо вони стають реальністю, то консервативний багаж, як і бізнес-багаж, треба залишити вдома. Що ж з собою взяти? Що-небудь легке і необтяжливе, а головне – з правильним настроєм. Такі речі можна знайти в колекціях багатьох сучасних дизайнерів від Bottega Veneta і Prada до Jil Sander і Missoni. Великий вибір стильних і веселих сумок і валіз у англійського дизайнера Paul Smith. У нього можна знайти і ткані валізи різноманітних кольорів і форм. Вони приваблюють оригінальною шкіряною обробкою і бейджем у фірмову смужку, за якою можна безпомилково дізнатися річ від Paul Smith. Крім того, тут можна знайти і яскраві сумки з тканини з кольоровими принтами - зображеннями автомобілів, мотоциклів, футбольних м'ячів або просто фірмовими смужками.