Свято Highland Feast в Івернесі

Кращий спосіб познайомитися з шотландською національною кухнею і традиціями – відвідати свято Highland Feast в Івернесі (Inverness).

Фестиваль Highland Food & Drink Festival - досить молодий. Він вперше був проведений в 2004 році, але одразу ж здобув шалену популярність. Якщо в перший рік фестиваль тривав лише 4 дні, то вже наступні свята розтягнулися на 11 днів, а цього року Highland Food & Drink Festival займає цілих 17 днів. Рік від року зростає і кількість гостей на цьому бенкеті тіла і духу.

Туристи зможуть з головою поринути в неповторний колорит культури шотландських горців; побачити народні забави; взяти участь у жартівливих змаганнях; насолодитися живою музикою. Задоволеними залишаться всі любителі поїсти, але особливу радість отримають цінителі морепродуктів і віскі.

А тих, у кого ще залишаться сили, запросять на 14-кілометрову пішу прогулянку серед неповторно красивих і строгих шотландських гір. Цього року свято проходить з 29 вересня по 15 жовтня.

Інвернес – невелике містечко, розташоване в 260 км на північ від Едінбурга. Вважається, що саме з Інвернеса походить більшість старовинних шотландських родин, і саме це – справжня родина вівсянки, віскі і волинки. На півдні від Івернеса знаходиться знамените озеро Лох-Нес.