У 2009 році очікують бум онлайн бронювання

2009 рік стане одним з найприбутковіших за всю історію існування туристичних онлайн-сервісів.

За даними досліджень, мандрівники почнуть користуватися онлайн-послугами набагато активніше, ніж раніше. Причиною цього стане економічна криза.

Група вчених з eDigitalResearch з’ясувала, що 53% респондентів не збираються нехтувати подорожжю під час відпустки. А 57% опитаних готові шукати найбільш вигідний для себе варіант відпочинку саме на сайтах інтернет-операторів. На думку опитаних, в Інтернеті зручніше і швидше можна знайти інформацію про "гарячі" тури, знижки або спеціальні пропозиції для туристів.

Близько половини опитаних (47%) заявили, що мають намір звести свої витрати до мінімуму під час подорожей. А це означає, що клієнти прагнутимуть забронювати місце на круїзному лайнері або кімнату в готелі не звертаючись за допомогою до посередників.

Завдяки тому, що вартість турів в онлайн-операторів часто набагато нижча, ніж у звичайних агентствах, люди починають користуватися їх послугами не тільки для того, щоб отримати основні відомості про напрямок поїздки, але і для того, щоб зробити замовлення.