Туреччина допоможе в розвитку курорту Аваз

Турецькі партнери готові надати Туркменістану свій багатий досвід в індустрії туризму і пророкують велике майбутнє морського курорту на узбережжі Каспію.

Індустрія туризму займає особливе місце в стратегічних планах Туркменістану. Так, в першу чергу, це розвиток курорту Аваза.

Тут фірмам, компаніям і інвесторам надаються податкові та митні пільги. Прискореними темпами ведеться будівництво нового аеропорту, автомагістралей, газотурбінної електростанції, опріснювальних і водоочисних споруд.

У жовтні буде зданий в експлуатацію ще цілий ряд санаторно-курортних об'єктів. В рамках другої черги забудови Аваза тут з'являться аквапарки, яхт-клуби, штучна судноплавна річка та інші споруди.

В даний час, як відзначив керівник туркменський, загальна вартість об'єктів, які зводяться на Каспійському узбережжі,  вже складає понад півтора мільярди доларів США.

Планують біля Аваза відкрити океанаріуму, критий гірськолижний комплекс, велотрек, казино-сіті.

Довідка: Туркменське узбережжя Каспійського моря і південні межі Копетдагу - це край цілющих і зміцнювальних здоров'я природних лікарень. Арчман, Байрамалі, Молакара, Йилисув та інші природні джерела за своїми цілющими властивостями можна порівняти з кращими курортами світу.

Передгір'я Копетдагу, рослинний і тваринний світ Каракумів, узбережжя Амудар'ї, Койтендаг, субтропічні райони Південно-Західного Туркменістану - знахідка для любителів екологічного туризму.