den-narodzhennya-konfutsiya-v-kytayi

Церемонія відкриття святкування День народження Конфуція

Щорічно в Китаї святкують День народження Конфуція, який народився 2560 років тому. Дата святкування є перехідною. Вона визначається за допомогою місячного календаря і випадає на 27-у добу восьмого місячного місяця. Зазвичай День народження припадає на період з кінця вересня до початку листопада. У цьому році свято пройде 15-го жовтня.

За сонячним календарем День народження випадає на 28 вересня. Ця дата є в Китаї Днем вчителя в пам'ять про внесок Конфуція у навчання та освіту, а також є нагадуванням про його радикальну популістську доктрину, яка проголошує, що кожна людина має право на отримання знань.

Основні святкування з нагоди Дня народження великого мислителя проходять в його рідному місті Цюйфу в храмі, названому на його честь. Свята включають в себе вражаючу церемонію відкриття, стародавні конфуціанські ритуали, а також безліч музично-танцювальних вистав.

Хоча Конфуцій протягом життя був бідний і відносно невідомий, його послідовники розповсюдили його вчення, яке стало популярним після смерті Конфуція і добре прижилася в епоху феодалізму. Сьогодні День народження філософа привертає безліч туристів, для яких тут встановлюється багато наметів з сувенірами. При покупці продуктів харчування слід заздалегідь запитувати вартість кожної страви і справлятися про її гостроту, щоб потім не шкодувати про куплені витвори китайської гастрономії.