kavkazki-mineralni-vody

Скелі Кавказу

Кавказькі Мінеральні Води (для зручності їх часто називають КавМінВоди) - це район у південній частині Ставропольського краю, на північних схилах Головного Кавказького хребта, в 90 кілометрах від Ельбрусу. Важлива особливість КавМінВоди - побудований тут потужний курортно-туристичний комплекс.

Площа цього району - 5 828 квадратних кілометрів, з яких на частку Ставропілля припадає 58 відсотків його території, на частку Карачаєво-Черкесії з її нарзан джерелами - 33 відсотки, на долю Кабардино-Балкарії з її Тамбуканським озером, що містить лікувальний бруд, - 9 відсотків .

У район КавМінВодів входять сім міст, тут близько двох десятків гір, найбільша річка - Подкумок - має довжину 160 кілометрів.

На порівняно невеликій території Кавказьких Мінеральних Водів виявлено близько 130 мінеральних джерел, потоком ллються насичені вуглекислотою та іншими газами цілющі води. Їх температура коливається від 10 до 55 ° С. У добу отримують 12 мільйонів літрів води, виліковють багато хвороб.

Кавказькі Мінеральні Води заслужено вважаються перлиною Росії. Тут на рідкість щедра природа: велика кількість сонячних днів, чисте гірське повітря, м'який здоровий клімат.