23-25 жовтня вже вчетверте в культурній столиці країни дефілюватиме Львівський тиждень моди: за три дні глядачі зможуть переглянути 27 колекцій одягу. «Родзинкою» головної фешн-події Західної України, дійства якої цьогоріч відбуватимуться у Львівському палаці мистецтв, стане показ вбрання лівійської моде'льєрки Рабії бен Барки (її колекція закриватиме останній день показів), а також благодійний аукціон від «зіркових» дуетів професійних дизайнерів і публічних осіб.

Цьогорічне дійство не поступатиметься минулим за яскравістю та помпезністю, обіцяють організатори, пояснюючи «переїзд» тижня моди з виставкового комплексу «Лемберг» у значно менший за площею Львівський палац мистецтв (на 310 менше місць для глядачів) не економією коштів, а тісною співпрацею з Львівською ОДА. Свої колекції представлятимуть модельєри з України, Польщі, Росії, Лівії та Франції. Серед іменитих учасників – Роксолана Богуцька (Україна), Стецик & Болдирєва (Україна), Юля Лехів (Україна), Міхаіл Крічевцов (Росія), Вікторія Селезньова (Україна), Cipher & Matylda (Польща). Вдруге приїде до Львова французький дизайнер Christophe le Bo, який торік у травні представляв одразу дві колекції вишуканих вечірніх і весільних суконь.

Організатор Lviv Fashion Week Петро Нестеренко-Ланько зазначив: «Нині нелегко організовувати такі проекти. Ми сумнівалися, чи варто проводити цей захід, проте, зваживши всі «за» і «проти», вирішили знову провести Львівський тиждень моди. Дуже приємно, що до нас їде багато іноземних дизайнерів і журналістів». До слова, ціна квитків на день показів становитиме 200-350 грн. Щодня після показів на Lviv Fashion Week в одному з клубів Львова відбуватиметься тематична вечірка.

Lviv Fashion Week стартуватиме конкурсом для молодих дизайнерів «Саботаж», який підготували організатори LFW разом із Міжнародним конкурсом дизайнерів одягу «Золота нитка» (Польща), що є одним із найпрестижніших європейських конкурсів для молодих модельєрів. Переможець братиме участь у фіналі конкурсу The Golden Thread на Fasion Week Poland у травні нас­тупного року.

Уже традиційно в межах Lviv Fashion Week відбудеться благочинний аукціон. Зібрані кошти спрямують на допомогу Львівській обласній дитячій спеціалізованій лікарні, що на Дністровській, 27. Зокрема, на купівлю 20 багатофункціональних ліжок для відділення гематології, де нині використовують ліжка 40-річної давнини, непридатні для медичних потреб. Аукціон відбудеться в суботу, 24 жовтня, о 12.00 в готелі «Леополіс». Лотами на торгах будуть вироби, над якими працюватимуть дизайнери в тандемі з відомими особистостями. Початкова ціна лотів – від 300 грн. Серед «зіркових» пар: Петро Нестеренко-Ланько й Іван Малкович, Мар’яна Курій та Юрій Гнатковський, Руша Полякова та Роман Віктюк, Роксолана Богуцька й Оксана Білозір, Інна Івасюк і Катерина Кіт-Садова. У такий спосіб публічні люди разом із дизайнерами закликають: не лише добре бути модним, а й модно бути добрим.

Автор: Соняшка