Гора в Китаї перейменована на честь "Аватара"

Китайська гора Цзянькуньчжу, яка стала прототипом деяких ландшафтів у фільмі Джеймса Кемерона "Аватар", перейменована місцевою владою і з понеділка носить ім'я "Алілуя, Аватар!".

Завдяки фантастичному успіху стрічки в світовому прокаті мільйони глядачів у різних країнах змогли помилуватися горою провінції Хунань в центральному Китаї.

Саме вона надихнула голівудських дизайнерів планети Пандора, коли вони моделювали літаючі острови "Алілуя". У грудні 2008 року знімальна група Джеймса Кемерона провела в Хунані кілька днів, фотографуючи гору для використання у зйомках, пише агенція Reuters.

Очікується, що нова назва гори залучить туристів з числа шанувальників фільму. "Пандора далеко, а Чжанцзяцзе близько", - запрошує гостей міська влада. На ринку вже з'явилися такі екскурсії як "Чарівний тур на Пандору Аватара" і "Чудесний тур на літаючі острови Аватара", в ході яких учасникам обіцяють показати "реальний світ Пандори".

У самому Китаї "Аватар" зібрав вже близько $ 80 мільйонів, що стало рекордом китайського кінопрокату. Колишня назва Цзянькуньчжу переводилося як "Південний небесний стовп".