Статуя Христа

У Ріо-де-Жанейро почалася реставрація самої відомої пам'ятки міста - статуї Христа.

На кілька місяців вона буде закрита від поглядів туристів захисним покриттям з прозорої матерії, хоча її як і раніше можна буде відвідувати.

Недавнє обстеження монумента виявило, що він вкрився численними тріщинами, окремі фрагменти потемніли через вологість, мозаїка пошкоджена. Витрати з реставрації, які склали близько $ 3,8 мільйонів, взяла на себе бразильська гірничодобувна компанія Vale, яка також зобов'язалася слідкувати за збереженням статуї і комплексу оглядових майданчиків до 2015 року, пише РІА Новості.

Статуя Христа-Спасителя знаходиться на висоті 709 метрів над рівнем моря. Розташований пам'ятник архітектури на горі Корковадо ("Горбата гора"), яка отримала таку назву через свою форму. Розмах рук Ісуса - 30 метрів. Церемонія відкриття статуї відбулася 12 жовтня 1931. З тих пір її лише двічі реставрували - в 1980 і 1990 роках.

У липні 2007 року голосуванням 90 мільйонів користувачів Інтернету в усьому світі статуя Христа Спасителя була обрана одним із семи нових чудес світу. Щорічно монумент відвідують до мільйона людей, з них більше 700 тисяч - іноземні туристи.