Одеса відмінне місто для шопінгу

У 2009 Одеса була визнана серед всіх українських міст найбільш популярним і привабливим місом для виробників та розповсюджувачів одягу.

Єдина в Україні офіційно запатентована нагорода про відзнаку якості - Міжнародна програма захисту прав споживачів "Знак якості" зовсім недавно присудила Одесі почесний титул. Південна Пальміра була відзначена в номінації "Краще місто України".

На думку фахівців, у 2009 році обсяги продажів одягу в багатьох регіонах країни зменшилися як мінімум удвічі. У той час як Одеса показала протилежний результат. Але вже на початку поточного року оптимізм одеських шоперів значно знизився. В умовах економічної нестабільності споживачі все частіше стали звертати увагу на вартість речей. Модники і модниці стали більш вибірковими і ощадливими.

Сьогодні тенденція йде до того, що, у міру зростання цін на одяг, багато покупців собі просто відмовляють в їх придбанні.

Тим часом, експерти модного ринку країни відзначають, що купівельна спроможність середньостатистичного українця знизилася в середньому на 20%.

Все частіше покупці купують лише найнеобхідніші речі. Між тим, у минулому році на шопінг до Одеси приїжджали навіть багато українських зірок шоу-бізнесу. Вони зізнаються, що тут не тільки є на що подивитися, але і, що головне, "недорого прикупити".

В Одесі чудові бутіки і відмінні ціни, стверджує український шоумен Дмитро Коляденко.