Сканери тіла провокують рак шкіри

Медики стверджують, що випромінювання від нових скануючих пристроїв, які зараз з'являються в аеропортах усього світу, можуть спровокувати рак шкіри.

Передбачалося, що промінь, скануючий тіло, досить слабкий і безпечний, але з'ясувалося, що в точках зустрічі зі шкірою він може фокусуватися і радіація, в цьому випадку, збільшується мінімум в 20 разів.

Доктор Девід Бренер, голова центру радіоактивних досліджень при Колумбійському Університеті в Нью-Йорку, підкреслює, що в групі ризику знаходяться діти, а також особи з генетичними особливостями, які зустрічаються у кожного 20-го пасажира.

Втім, британські урядові організації продовжують наполягати на тому, що технологія безпечна - тестування показало, що для отримання дози радіації, яка рівна одному сеансу рентгена грудей, людині потрібно пройти через сканер близько 5 тисяч разів, пише видання  Daily Telegraph.

Девід Бренер заперечує, що ризик здається невеликим, коли мова йде про одну людину, але якщо врахувати, що щорічно аеропортами користуються 800 мільйонів чоловік, то доводиться рахуватися з масовою соціальною загрозою.