Новий проект стоячих міст в лвтаках

Вже друга авіакомпанія в світі планує ввести в літаках "стоячі місця" - першим про такий намір заявив британський бюджетний перевізник Ryanair, а тепер привернути таким чином нових туристів хоче спробувати австралійська Tiger Airways.

Ryanair збирається запропонувати пасажирам авіаквитки за ціною менше $ 10 за спеціально обладнані стоячі місця на коротких перельотах. Випробування безпеки кріплень стоячих пасажирів почнеться в наступному році. У разі успіху в салоні економ-класу замість останніх 10 рядів крісел з'являться 15 рядів стоячих місць, пише Інтернет видання Guardian.

Виробник літаків Boeing одного разу вже відкинув подібний проект, але пізніше, як повідомляється, все ж таки зацікавився цією ідеєю.

Директор компанії Tiger Airways Стів Бернс зазначив: "Ми шукаємо способи як можна більш ефективно використовувати салони літаків. Стоячі місця дозволять пасажирам значно заощадити на квитку". Обидва перевізники хочуть запропонувати стоячі місця тільки на рейсах, тривалість яких не перевищує 1 годину.

Нагадаємо, що деякі авіакомпанії також готуються ввести в літаках "лежачі місця" на рейсах, що літають на далекі відстані. Малазійський лоу-кост перевізник AirAsia, новозеландський Air New Zealand і австралійська Qantas готуються запропонувати пасажирам ліжка.