Кола на полях стали визначною пам'яткою Індонезії

В Індонезії відзначений перший випадок появи таємничих "малюнків на полях", і це відразу ж зацікавило туристів.

Зараз сотні цікавих мандрівників спрямовуються в глухе село Сламен, розташоване в центральній частині найбільш густонаселеного індонезійського острова Ява.

Малюнок у вигляді великого кола діаметром близько 30 метрів, з двома кільцями і трикутником виявив три дні тому 20-річний місцевий житель на рисовому полі.

Національний інститут аеронавтики і космосу Індонезії (LAPAN) скептично поставився до цієї звістки і відмовився провести розслідування. "Ми не будемо направляти туди групу експертів, так як підозрюємо, що це справа рук людини", - заявив керівник LAPAN Томас Джамалудін.

Однак це лише підігріло інтерес туристів, а заповзятливі місцеві жителі вже організували бізнес з продажу фотографій із зображеннями таємничих знаків. "Знімки розлітаються як гарячі пиріжки. За одну годину було продано 300 фотографій", - поділився своєю радістю один з сільських жителів. Підприємливий індонезієць збирається віддати частину прибутку селянам, на чиїх землях були виявлені малюнки.

Кола на полях періодично з'являються в багатьох куточках планети. Вперше вони були помічені в кінці 60-х років на півдні Англії. Тільки в 1990 році в світі було виявлено близько 500 фігур, а в наступні роки їх кількість перевалила за кілька тисяч. І хоча відомо, яким чином (наприклад, за допомогою мотузки і палиці) можна створити такі малюнки - існує й чимало прихильників інопланетного походження цих знаків.

Додаткова інформація: