У Львівській політехніці влаштують міжнародні перегони роботів: "29 січня у науково-технічній бібліотеці Національного університету «Львівська політехніка» відбудеться другий етап відкритого чемпіонату України з перегонів роботів «Roborace».
Як повідомили у прес-службі Львівської політехніки, організатор цього змагання - "Асоціація Робототехніки", до котрої входять провідні українські фахівці з ІТ-технологій, науковці та студенти, запропонували робототехнікам нову трасу та інші складні завдання.
Зокрема, на ній передбачений рівний відрізок довжиною сім метрів, на якому визначать найшвидкіші моделі. Це дозволить творцям роботів виявити всі свої технічні можливовсті й новації у запропонованих розробках.
Нагадаємо, перший етап "Roborace" відбувся минулого року, і в ньому взяли участь представницькі команди зі Львова, Тернополя, Чернівців, Івано-Франківська, інших міст України. Цьогоріч очікується, що у чемпіонаті позмагаються і представники з Білорусі, Польщі і навіть Канади. Львівська політехніка як один із організаторів змагання і провідний виш з робототехніки буде репрезентована двома повноцінними командами.
"