Майбутнє - за туризмом для інвалідів

Світова туристична індустрія, як і раніше докладає недостатньо зусиль для комфорту мандрівників-інвалідів. Принаймні, такі дані наводить видання The Daily Mail з посиланням на нове дослідження.

За словами експерта з туризму з університету Борнмута Дімітріоса Бухаліса, у світі налічується більше 650 млн. інвалідів, і цифра буде рости через старіння населення. Тому, впевнений Бухаліс, туріндустрія повинна активно підлаштовувати під таких людей інфраструктуру і служби.

Такої ж думки дотримується керівник туристичної компанії для інвалідів "Can Be Done" Філіп Скот. "У нас йде кілька тижнів, щоб підготувати поїздку для таких відпочиваючих", - сказав він. "У готелях мало номерів, пристосованих для інвалідів, тому туди складно потрапити. Але навіть якщо це питання залагоджено, то в таких країнах, як Марокко або Мексика, не існує інфраструктури для транспортування інвалідів з аеропорту", - додав Скот.

"Сектор туризму для інвалідів швидко росте, і якщо туроператори не пристосуються, вони можуть втратити значну групу клієнтів", - упевнений Гай Паркар, представник організації Leonard Cheshire Disability, яка і проводила дослідження.