Йєті з Гірської Шорії

Гірська Шорія - регіон в Кемеровській області - робить активний ставку на розвиток туризму.

Тут вже створено популярні гірськолижні центри, і ще однією туристичною візитною карткою регіону є "снігова людина". Тому днями тут був відкритий тематичний "Йеті-Бар".

Він розташувався в селищі Шергеш на вершині гори Зелена. Необхідність відкриття такого закладу місцеві підприємці пояснюють досить своєрідно: мовляв, у цьому гірському районі Кузбасу можуть постійно перебувати до 30 особин "снігової людини" (реліктового гомініда). Тому бар повинен стати для них улюбленим розважальним закладом. Але так як єті - не найбільш платоспроможні клієнти, то двері бару відкриті і для нормальних людей. У барі можна спробувати традиційні шорських коктейлі та напої, а також шорського самогону "Арачка", що нагадує за смаком російську горілку.

Відомості про те, що в Гірській Шорії живе "снігова людина", почали надходити в місцеву адміністрацію ще два роки тому. Однозначно довести це не вдалося нікому, але ідея владі сподобалася, і з тих пір Гірська Шорія позиціонує себе як найкраще місце на Землі для можливої зустрічі з йєті. Тут створені спеціальні екскурсійні маршрути, а скульптури "снігової людини" встановлені в парках, на центральних площах і навіть на місцевій автозаправній станції.